Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-03-22

Magyarországon is engedélyt kapott a kínai CanSino vállalat Convidecia nevű egydózisú COVID-19 elleni oltóanyaga. Mit tudunk az új vakcináról?

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-10-12

Az EMA CHMP pozitívan véleményezte az agyhártyagyulladást okozó Neisseria meningitidis fertőzés profilaxisára szolgáló MenQuadfi oltóanyagot.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-09-21

Az Európai Gyógyszerügynökség emberi felhasználásra szánt gyógyszereinek bizottsága (CHMP) 2020 szeptember 14-17-i ülésén az alábbi készítményeket véleményezte.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-09-27

Már jóval az influenza szezon előtt közzétették az influenza elleni vakcináció legfrissebb javaslatait az USA-ban.

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-06-27

Az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszer Hatósága (FDA) 2019 májusában az alábbi új készítmények forgalomba hozatalát engedélyezte.

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-06-03

Az FDA 2019. május 1-én engedélyezte a dengue-láz megelőzésére szolgáló Dengvaxia (élő tetravalens vakcina) oltóanyagot.

#7
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-11-16

Az Európai Gyógyszerügynökség emberi felhasználásra szánt gyógyszereinek bizottsága (CHMP) 2018 október 15-18-i ülésén az alábbi készítményeket véleményezte. 

#8
Orvostovábbképző Szemle XXII. évf. 4. szám
OTSZ Online >> Onkológia
2015-05-15

Világszerte nő a szexuálisan átvihető betegségek (STD) száma, és a HPV-fertőzés a leggyakoribb vírusos STD. Az egyéb STD-ktől eltérően a HPV-infekció nem kötő­dik speciális kockázati csoportokhoz. Németországban a nők 70–80%-a fertőződik HPV-vel, és tízből egy esetben perzisztál a fertőzés. A HPV-asszociált kondilómák, karcinómák és rákmegelőző állapotok egyre fiatalabb korban lépnek fel. A HPV-asszociált genitális és extragenitális neopláziák interdiszciplináris kihívást jelente­nek. A HPV-fertőzés primer prevenciójának fő eszközei a felvilágosítás, a védőoltás és a különböző óvintézkedések. Az oltás javallatát Németországban ki kellene ter­jeszteni a fiúkra és fiatal férfiakra.

#9
Sclerosis multiplex Mozaik Sclerosis multiplex Mozaik 5. évfolyam 2. szám
OTSZ Online >> Sclerosis multiplex Mozaik
2014-07-02

Immunmoduláns kezelésben részesülő sclerosis multiplexes betegek esetén használt influenza elleni oltás immunogenitása korábban nem volt ismert. Ezért egy feltáró tanulmány keretében a 2009-es járvány során a H1N1, 2010-ben a szezonális influenza elleni oltás hatását vizsgálták. 

#10
OTSZ Online >> PR cikkek
2013-03-18

 

Az Act-HIB vakcinához az elkövetkezendőkben egyedi import engedéllyel lehet hozzájutni. Egyedi import engedély a GYEMSZI/OGYI-tól kérhető a cikkben található és letölthető formanyomtatványokon.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.