Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-01-22

A barna zsírszövet nem tárolja, hanem égetés révén felszabadítja az energiát, ennél fogva kulcsszerepet játszhat az elhízás kezelésében alkalmazott újfajta módszerek kidolgozásában.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-10-01

Egy most közzétett vizsgálat a 2-es típusú cukorbetegség 19 kockázati tényezőt azonosította. Újdonság, hogy a betegség fontos rizikófaktoraként jelölték meg az álmatlanságot.

#3
Orvostovábbképző Szemle XXVII. évf. 3. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Összefoglaló közlemény
2020-03-24

Az alvászavarok nagyon gyakoriak a lakosság körében, különösen az idő­sebb korosztályokban, és komoly hatást gyakorolnak emberek millióinak életminőségére.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-09-11

Egy elemző tanulmány szerint a túlzott koffeinbevitel ronthatja a férfiak nemzőképességét.

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-03-23

Két új eset-kontroll vizsgálat szerint a napi rendszerességgel fogyasztott sok (legalább hat csésze) kávé csökkenti a sclerosis multiplex kialakulásának kockázatát.

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2014-02-21

Sokunk mindennapjainak elengedhetetlen része a kávé, amelyből a világon naponta 1,6 milliárd csésze fogy. A koffein egy szociálisan elfogadott pszichoaktív drog, amelynek számos más, egészségre gyakorolt hatása is van.

#7
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2013-07-29

A kávéfogyasztás az öngyilkossági arány csökkenésével társul – hozták nyilvánosságra a Harvard Egyetem kutatása kapcsán a The World Journal of Biological Psychiatry című lapban.

#8
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2012-06-28

A csecsemők éjszakai ébredései megterhelők a család számára. Az ismertetett tanulmányban azt vizsgálták, hogy az anyai koffeinfogyasztás befolyásolja-e a csecsemők alvásmintázatát.

#9
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2012-05-30

Lehetséges, hogy zsírleszívással vagy a zsírtömeg csökkentésére alkalmas más módszerrel nemcsak az elhízás csökkenthető, hanem a rosszindulatú daganatok előfordulásának esélye is?

#10
Orvostovábbképző Szemle XVIII. évf. 12. szám
OTSZ Online >> Pszichiátria, neurológia
2011-12-20
A tremor a leggyakoribb mozgászavar a klinikai gyakorlatban. Nyugalmi és akciós (poszturális, izometrikus, kinetikus) tremort különböztethetünk meg. Az esszenciális tremor a remegés leggyakoribb patológiás formája.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.