Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3867
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-09-20

Preklinikai vizsgálatok során a Celsion és a Sorrento oltóanyag is hatásosnak bizonyult a COVID-19 járványt okozó SARS-CoV-2 vírus ellen.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-09-17

Az eddigi legnagyobb ilyen irányú vizsgálat szerint a COVID-19-et átvészelő, de kórházi kezelésre szoruló betegek közel felénél még 1 év múltán is legalább egy, hosszasan fennálló tünetet lehetett észlelni.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-09-16

A rákos sejteket elpusztítani hivatott vírusok fejlesztésének új hulláma köszöntött be az új technológiák alkalmazásának elérhetővé válásával. A Humane Genomics és a Candel is innovatív elképzeléssel állt elő az onkológiai terápiák fejlesztése terén.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-09-15

Az FDA jóváhagyta az Abbott a bal pitvari fülcse perkután elzárására szolgáló Amulet nevű eszközét. Az eszközt Európában már évek óta sikerrel alkalmazzák. Ez a fülcse perkután elzárására szolgál.

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-09-15

A koronavírus-fertőzés szövődményei:
Alkoholizmus, dohányzás, szerhasználat
„Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra” - Weöres Sándor

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-09-13

Egy új analízis szerint növekszik a stroke kockázata azoknál a 40 és 60 év közötti felnőtteknél, akik szabadidejük jelentősebb részét ülve töltik el és ráadásul csak kevés testmozgást végeznek.

#7
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-09-13

Meredek hullám (Sharp wave)

#8
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-09-13

Az amerikai Mayo Klinika és a Medscape közös video-sorozatában Dr. Christopher V. DeSimone (kardiológus, a CV marketing orvosigazgatója) és a speciális téma szakértője, Prof. Dr. Sorin Pislaru (konzultáns orvosprofesszor, szintén Mayo Clinic, Rochester, Minnesota) beszélgetett a bioprosztetikus implantált szívbillentyű trombózisáról BVPT.

#9
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-09-06

Új kutatások szerint a sclerosis multiplexben (SM-ben) szenvedő gyermekek családi anamnézisében gyakoribb az autoimmun betegségek előfordulása a kontroll családokhoz képest.

#10
Magyar Onkológia 65. évf. 2. szám
OTSZ Online
2021-09-02

A Magyar Onkológia igyekszik a daganatok kialakulásával, diagnosztikájával és terápiájával kapcsolatosan minél szélesebb körben naprakész információt nyújtani az Olvasóknak.
Ennek megfelelően tematikus számokat is összeállítunk, fókuszálva az egyes betegségcsoportokra, azok molekuláris
biológiai hátterére és aktuális terápiájukra, vagy az egyes diagnosztikai protokollok és terápiás modalitások újdonságaira. Ezek a klinikumban már rutinszerűen alkalmazott technikák mind valamilyen alap- és/vagy alkalmazott kutatás
eredményeiből kerültek a gyakorlatba. Csak az utóbbi 10 év Nobel-díjasainak munkásságát megnézve is érthető, hogy miért fontosak a kutatások a daganatos megbetegedések
esetében is. Az elmúlt tíz évben díjazták a szöveti környezet (hipoxia) fontossága felismerését, az autofágia és az immunválasz
szabályozásának megismerését vagy a vezikuláris transzport megértését és a hepatitis C felfedezését is. Ezeknek valamennyinek van daganatbiológiai relevanciája, ami hozzájárult több új terápiás lehetőség kifejlesztéséhez és
klinikai bevezetéséhez, és még több van kipróbálási fázisban.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.