Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-01-08

Egy új kutatás szerint a gyermekkori és serdülőkori depresszió esetén drámaian növekszik a korai halál, vagy a későbbi élet során bekövetkező betegségek kockázata.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-11-19

Az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszer Hatósága (FDA) 2020 októberében az alábbi új vizsgálati szereket fogadta be értékelésre.

 

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-05-19

Az Európai Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága (CHMP) pozitív véleményt adott ki a cariprazine-ra vonatkozóan szkizofrénia indikációban.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-06-21

Egy képalkotó módszerrel végzett tanulmány szerint a skizofrén betegek agya rendelkezik „hibajavító” képességgel, és próbál küzdeni a betegség ellen.

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-01-26

A PLOS Medicine szerkesztői nemzetközileg ismert orvosokat és kutatókat kértek fel, hogy mondják el, mit tartanak az elmúlt év legjelentősebb eredményének, és milyen fejlődésben bíznak szakterületükön 2016-ban.

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-10-05

Az agyműködés időskori romlásának, a mentális lelassulásnak egyik lehetséges élettani oka, hogy az agyi hálózatok zajosabbá válnak.

#7
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-06-11

A pszichomotoros sebesség jó előrejelzője lehet annak, hogy az egyéb kezelésekre rezisztens depressziósok közül kik fognak reagálni a subcallosalis gyrus cinguli mély agyi stimulációjára.

#8
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2014-09-11

A második generációs antipszichotikus szerek idős betegekben akut vesekárosodást, vizeletretenciót és hipotenziót okozhatnak, sőt szedésük növelheti a mortalitást is.  

#9
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2014-05-16

Az apa kövérsége az autizmus spektrum zavar független kockázati tényezője – közölték elsőként a Pediatrics-ban. E kapcsolat tovább vizsgálandó genetikai és epigenetikai módszerekkel.

#10
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2012-03-20

Manapság már a pszichiáterek is használják az okostelefon-technológiát a szkizofrénia és más súlyos mentális betegségek diagnosztikájában és terápiájában. Az irányzat egyik éllovasa Dror Ben-Zeev, a Dartmouth Medical School pszichiáter adjunktusa, a chicagói Thresholds-Dartmouth Research Center igazgatója.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.