Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-03-19

Súlyos COVID-betegségen átesett, emelkedett troponin szintekkel rendelkezők egy részénél MRI-vel szívelváltozásokat mutattak ki.

#2
Orvostovábbképző Szemle XXVII. évf. 6. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Szimpózium
2020-06-09

Az egészséges populációt érintő állapotfelmérésekkel, a kockázati tényezők felmérésével, a megfelelő korai intézkedésekkel látványosan csökkenthet­nénk a kardiovaszkuláris betegségekkel összefüggő terheket. 

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-09-09

Az új guideline diabetesben és prediabetesben a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésére koncentrál.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-04-12

Egy új vizsgálat szerint a mesterséges édesítőszerekkel készült italok fogyasztása nőknél emeli az ischaemiás stroke, a koronária megbetegedések és a bármely okból történő halálozás kockázatát.

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-06-06

Az amerikai szívgyógyászok a szív és az agy megfelelő védelme érdekében azt javasolják, hogy hetente kétszer fogyasszunk (lehetőleg tengeri) halételeket.

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-05-02

Egy új kutatás szerint béta-blokkolók használata esetén cukorbetegekben emelkedik a bármilyen okból bekövetkező mortalitás kockázata.

#7
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2013-05-10

Évente több ezer olyan embernek van szívinfarktusa, akiknek nem volt egy rizikófaktoruk sem a hírhedt kockázati tényezők közül – nem volt magas a koleszterin- és a trigliceridszintjük, nem voltak kövérek. Keresve az ezekért az infarktusokért felelős rejtélyes bűnöst, meglepő gyanúsítottra bukkantak: az emberi bélben élő baktériumok billióira.

#8
Orvostovábbképző Szemle XIX. évf. 2. szám
OTSZ Online >> Kardiológia
2012-02-14

A szisztémás vaszkulitiszek jellemzője a véredények falának gyulladása. Bármely szervben bármilyen típusú ér érintett lehet, így a kórjelek, tünetek változatosak. A vaszkulitiszek sok formáját elsődlegesen glükokortikoidokkal kezelik, de szükség lehet egyéb immunszuppresszív szerekre is. A kezelés jelentős toxicitással járhat, fertőzés alakulhat ki az immunszuppresszív terápia következtében, és a szteroidok mellékhatásai is megjelenhetnek. Hosszú távú szteroidkezelés alatt gondolni kell a D-vitamin- és kalciumprofilaxisra.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.