Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2022-10-03

A fogyni vágyóknak tudniuk kell, hogy az édesített üdítőitalok és az alkoholos termékek sok cukrot, és sok kalóriát tartalmaznak.

#2
Orvostovábbképző Szemle XXVI. évf. 12. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Betegtájékoztató
2020-01-17

A laboratóriumi leleteket nézve orvosa azt mondta Önnek, hogy a normá­lisnál magasabb a vérében a vérzsírok szintje, azaz – orvosi szakkifejezéssel – hiperlipidémiája van. De mit jelent ez? Milyen érték felett kórosan ma­gas a vérzsírszint? Honnan lehet észrevenni, hogy baj van? Mit lehet tenni a megszüntetésére, vagy még inkább a megelőzésére?

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-08-17

A mesterséges édesítőszerekkel készült üdítőitalok előnyösebbek vastagbélrákban a cukrozott italoknál - legalább is egy új vizsgálat szerint.

#4
Köszvény Mozaik Köszvény Mozaik 1. évfolyam 2. szám
OTSZ Online >> Köszvény Mozaik
2017-04-10

BEVEZETÉS
A köszvény rokkantságot okozó betegség, melynek prevalenciája és incidenciája az utóbbi években folyamatosan emelkedett világszerte. Annak ellenére, hogy a betegség kezelésére hatékony módszerek állnak rendelkezésre, a köszvényt gyakran nem ismerik fel, és kezelése is elmarad az optimálistól. A helyzet ismeretében az eULAr (european League Against rheumatism) 2006-ban irányelveket tett közzé a köszvény terápiájára, melynek alapját a szakirodalmi adatok szisztematikus áttekintése és szakértői ajánlások képezték. Az azóta eltelt időben lényegesen bővültek ismereteink a köszvény patofiziológiájáról, és gyors előrelépések történtek a kezelés terén is. 

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-01-12

Az étvágy szempontjából mindegy, hogy közönséges cukrot, sztíviát, nyírfacukrot vagy aszpartámot tartalmazó itallal oltjuk a szomjunkat. 

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-12-07

A cukros üdítőitalok növelik a testsúlyt és cukorbetegséget is okozhatnak. Az USA egyik államában komplex tájékoztató kampányt indítottak ezekről a veszélyekről, és egy kongresszusi beszámoló szerint a cukros üdítőitalok kereskedelmi forgalma közel 20%-kal csökkent.

#7
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-07-02

Már korábban bizonyították, hogy a cukrozott üdítők fogyasztása növeli a kardiovaszkuláris-  és az anyagcserebetegségek kockázatát, a mostani vizsgálatban pedig azt találták, hogy zsírmájt okozhatnak. 

#8
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2014-02-10

A 2-típusú cukorbetegség nálunk is mintegy 700 000 embert érint, a betegek száma a következő 25 évben megduplázódhat. Egy új angol vizsgálat szerint ez a veszély sovány tejtermékek, például a joghurt rendszeres fogyasztásával jelentősen csökkenthető.

#9
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2013-12-03

Szakértők számításai szerint a cukortartalmú édességek, italok adójának drasztikus emelése volna a legjobb módszer a világméretű elhízás és a cukorbetegség visszaszorítására.

#10
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2013-01-17

Egy ausztrál munkacsoport kimutatta, hogy a sósan kosztoló gyerekek sokkal többet isznak, mint azok, akik kevesebb konyhasót fogyasztanak. Szomjúságuk oltására elsősorban sok cukrot tartalmazó italokat öntenek magukba…

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.