hirdetés

Cikkreferátum: Asztmakontroll extrafinom permetet létrehozó adagolószelepes belégző, illetve szárazpor-belégző alkalmazásával, a való élet körülményei között

Az asztma kezelésének irányelvei (GINA) szerint a közepesen súlyos és súlyos perzisztáló asztmát rendszeresen alkalmazott inhalációs kortikoszteroiddal kontrolláljuk, ezt szükség esetén hosszú hatástartamú béta2-agonista készítménnyel egészítjük ki. A kétféle hatóanyag egy eszközben történô alkalmazásának számos előnye van. Az inhalációs úton bevitt gyógyszerek alkalmazására adagolószelepes aeroszol vagy szárazpor-belégző szolgál. Ez az első olyan vizsgálat, amely a két beviteli módot a mindennapi élet feltételei között hasonlította össze.

BMC Pulmonary Medicine, 2011. július

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Vadász Imre
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.