Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 12
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-01-18

Új adatok szólnak amellett, hogy a COVID-19 egyik neurológiai komplikációja a Parkinson-betegség lehet.

#2
Orvostovábbképző Szemle XXVI. évf. 4. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Szimpózium
2019-04-22

Az Alzheimer-kór az idegrendszer degeneratív betegsége, a demencia leg­gyakoribb oka. Biztos diagnózisa neuropatológiai, in vivo diagnosztiká­jában a biomarkerek használata javítja a specificitást. Bár betegségként említjük, de talán a szindrómához (tünetcsoport) áll közelebb, mivel számos jellemzőjében igen heterogén.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2019-01-16

Számos adat utal arra, hogy a kávéfogyasztás védelmet nyújthat a Parkinson-betegség kialakulása ellen. Most azt keresték, hogy a kávé melyik összetevője okozhatja a neuroprotektív hatást.

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-09-05

Egy új vizsgálat felveti, hogy az eddig csak a Parkinson-kóros esetek kis hányadában kimutatható LRRK2 fehérje esetleg az összes betegben jelen lehet, ami új terápiás lehetőséget jelenthet. 

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-01-12

A béta-blokkolóként jól bevált és évtizedek óta alkalmazott szer egyre több kórképben bizonyul sikeresnek.

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-07-03

Az alfa-szinuklein a kiürült vezikulumok endocitózisának gátlásával zavarja meg az idegrendszerben a jelátvitelt. 

#7
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-05-16

Az egereknek kis dózisban adott doxiciklin csökkentette az alfa-szinukleinek toxicitását, így lassította a Parkinson-kór progresszióját.

#8
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-12-15

Neurodegeneratív megbetegedések tüneteit mutatták azok az egerek, amelyekbe Parkinson betegek bélbaktériumait juttatták.

#9
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-10-28

A Parkinson-kór lehetséges okainak kutatásakor kapcsolatot találtak a Parkinson-kórra jellemző genetikai eltérés és a T-sejt aktiváció között.

#10
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-08-12

A Journal of Parkinson’s Disease-ben megjelent közlemény szerint a nilotinib kedvező agyi változásokat eredményezhet Parkinson betegségben és demenciában.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.